De omgeving van assent

Wonen in de natuur

In het heuvelachtige Hageland met zijn weiden, velden, holle wegen en bossen is het heerlijk wandelen of fietsen.

Langs wijnhoeven Kluisberg of Elzenbosch bijvoorbeeld, die uitstekende streekwijnen produceren. Door de hooilanden van het natuurgebied Papenbroek. Of tussen de grazende schapen en kleine waterpartijen in de Begijnbeekvallei.

Omgeving Assent
Omgeving Assent

Middeleeuwse stad

Beleef het verleden in Diest

Vanuit Park Mierenberg is het slechts een kattensprong naar Diest.

In deze middeleeuwse stad aan de Demer wordt al eeuwenlang handel gedreven en bier gebrouwen. De bewogen geschiedenis is nog goed zichtbaar in de pittoreske straatjes en op de pleinen, met hun vele monumentale panden in de architectuur uit verschillende bloeiperiodes. Diest wordt omringd door deels monumentale fortificaties zoals de imponerende citadel.

Sport en ontspanning

Nood aan me-time? In en rond Diest is er altijd wel wat te doen.

De stad - op slechts enkele minuten van Assent - heeft een gezellig winkelcentrum en organiseert diverse sfeervolle evenementen. Zin in een plons? Dan moet je op Provinciedomein Halve Maan zijn. Voor avontuurlijke activiteiten zoals lasergames en paintball is Stafort de place to be. En dan hebben we het nog niet over de vele cafeetjes, populaire brasseries en goede restaurants gehad. Vervelen? Geen optie!

Ligging Mierenbergpark

Landelijke leven, dichtbij de stad

Rijd je Assent binnen, dan proef je het meteen: dit is geen plek om te stressen, maar om te genieten van het landelijke leven.

Al die ruimte en natuur om je heen … en toch is het stadsleven nooit ver weg. Het historische centrum van Diest ligt amper 5 kilometer verder. En dankzij de gunstige ligging dicht bij de E314 bereik je Leuven (25 kilometer) en zelfs Brussel (55 kilometer) heel gemakkelijk.

Locatie Assent