Het Mierenbergpark

Een uniek park in Assent

Wonen in Mierenbergpark is een 'walk in the park'

De nieuwbouwwoningen settelen zich stijlvol in het weelderige groen van het Mierenbergpark. Dit is niet zomaar een recent aangelegd park, maar een waardevolle botanische tuin met een rijk verleden. En het mooiste van al? Je hoeft in het park zelf geen sprietje te maaien. Dat doet de tuinman.

Mierenbergpark Beukenhaag

Tunnel van beukenhaag

Door de jaren heen groeide de natuur in het Mierenbergpark uit tot een indrukwekkend ecosysteem. Inheemse en exotische plantensoorten leven er broederlijk naast elkaar. De voormalige eigenaar van het landgoed hield wel van een verrassing. Wie zijn ogen de kost geeft, stuit in het park dan ook op onverwachte plekjes. Zoals de 80 meter lange beukenhaag, die groeit als een tunnel. Een heerlijke, schaduwrijke plek op warme dagen.

Planten Assent

Bijzondere bomen zoals de sequoia

Het Mierenbergpark staat synoniem voor een rijke biodiversiteit. Je ontdekt er een speelse mix van levend groen met bijzondere bomen en planten, zoals de sequoia uit de Redwoods-familie of de Japanse Gingko notenboom.

Landhuis Assent

Intieme, romantische sfeer

Een weelderig park als Mierenbergpark ligt er natuurlijk niet van de ene dag op de andere. Jarenlange zorgvuldige aanplant en liefdevol onderhoud maakte het tot wat het nu is: een idylle van meer dan een hectare waar je achter elke bocht iets nieuws ontdekt.

Mierenbergpark onderhoud

Geen omkijken naar het onderhoud

Een gigantisch park in je eigen achtertuin? Dat is ademruimte, gezonde lucht en ontzettend veel groen! Even een wandelingetje maken. Ontwaken met het gefluit van de vogels. Of een zondagse picknick met het hele gezin in de schaduw van een dikke boom ... Dat is pas genieten. Naar het onderhoud heb je geen omkijken. Dat neemt de tuinman graag uit handen.

Mierenbergpark

Een algemene impressie